Josep Pedrals. Poeta

ornament

El joc del penjat

Llibre El joc del penjat, Josep Pedrals

Com digué Pep Molist al Quadern del País:

“El joc del penjat és una singular novel·la escrita en vers que suposa la incursió del conegut poeta Josep Pedrals (Barcelona, 1979) en la literatura per a joves. Un autor que ha dedicat i dedica de ple la seva vida a la poesia, des de l’escriptura a la recitació, tot passant per la investigació i pertot tipus de formes de divulgació en àmbits ben diversos.

La novel·la se’ns presenta dins de la col·lecció l’Arca de l’editorial Animallibres, que embolcalla una literatura que cerca l’excel·lència amb edicions acurades i bellament il·lustrades, sense encotillar-la amb recomanacions d’edat i poder arribar així a un públic divers i a la vegada exigent.

El protagonista i narrador és un noi, del qual no sabem el nom, que es troba en aquella època de transició entre la infantesa i la joventut. Assistim al relat, en primera persona, de diversos moments d’aquest periple —“viure era molt més que un passatemps selecte—, que va des de la dispersió i el gregarisme fins a l’adquisició d’una personalitat cada cop més clara i consolidada, tot passant pels primers amors, per la relació d’estira-i-arronsa amb els companys, per la rebel·lia, pel plantejament de molts aspectes de la vida de l’individu, per la reflexió, i pel coneixement i el retrat de les característiques i el tarannà d’un mateix.”

Comprar el llibre