Josep Pedrals. Poeta

 • ornament

  Sant Cugat del Vallès – Unió Santcugatenca

  El dissabte 15 d’octubre
  a les 22:00

  a la Unió Santcugatenca
  al C. Clavé, 17, a Sant Cugat

  Poeta de guàrdia

  La pandèmia i el subsegüent confinament ha deixat molta gent sense respostes, sense referents. A banda d’haver obligat a la soledat moltes persones que no estaven preparades per fer-hi front. I, com deia Hannah Arendt, “la paraula poetitzada / és estatge, no refugi”. És a dir, la poesia és una manera d’estar en el món.

  Els poetes són, segons Shelley, els “lesgisladors del futur” i tenen respostes per als moments difícils. Per això volem posar a disposició de la gent un telèfon (amb cita prèvia) on tothom pugui expressar els seus dubtes, què senten, què els passa pel cap, i rebre com a resposta un poema i una conversa breu sobre aquest poema.

  Els dinamitzadors de la proposta són Maria Callís Cabrera, Andreu Gomila, Martí Sales i Josep Pedrals, artífexs durant el confinament del compte de Twitter @poetadguardia, el qual durant dos mesos va difondre un poema per dia escrit expressament durant els dies greus de la pandèmia. Més de 200.000 persones han vist els vídeos dels poetes.

  Amb MARIA CALLÍS CABRERA, JOSEP PEDRALS i ANDREU GOMILA.

  Els espectadors s’asseuen a la seva taula, demanen el que vulguin i nosaltres, com si fóssim cambrers, passem taula per taula per demanar-los un tema, un somni, una inspiració. Un cop comença el xou, els recitem (a ells i a tothom) els poemes que hem triat segons les peticions.

  Entrada gratuïta. Aforament limitat.