Josep Pedrals. Poeta

 • #Pedrals25

  L’any 1997, Josep Pedrals va començar a recitar poesia en públic acompanyant alguns dels poetes més importants de l’escena d’aleshores. Amb el temps, i amb sort i traça, ha acabat dedicant-se quasi exclusivament a fer recitals poètics i es prodiga per escenaris de tot el món. Ara, 25 anys després, amb milers d’actuacions a l’esquena, ha decidit celebrar l’efemèride amb una festa on repassarà alguns dels poemes més interessants i divertits del seu repertori i alguna sorpresa.

  Hi ha una versió musical del xou amb acompanyament de Xavi Lloses i una versió en solitari.

   

  Contractació
 • Nadales

  Una nova temporada (i ja en van cinc), torna el xou nadalenc més divertit i agradable de viure: una cantada de nadales farcida de teatre, poesia i música, on gaudeixen del més jove al més vell. Iban Beltran, Josep Pedrals i Carles Pedragosa han analitzat les essències d’aquestes festes i proposen encarar el Nadal del segle XXI amb el gust per compartir i cantar. Un fart de viure! Quasi un clàssic!!!

  Oh, colla d’àngels sense ales,
  veniu a jugar a Nadales!

  Iban Beltran: contrabaix, violí i veu
  Carles Pedragosa: piano, guitarró, veu i acordió
  Josep Pedrals: clarinet i veu

   

  Comprar entrades
 • Fandango d’òlibes, escabetx d’espases

  Tal com va dir André Breton, Picasso era poeta. Perquè Picasso entenia l’escriptura com una qüestió plàstica, parenta dels ideogrames, però també la pensava a través de l’alquímia del verb i, fins i tot, com un joc sonor. En aquest espectacle repassarem d’on venia aquesta bena poètica del magnífic pintor, com apareixia, què donava i amb qui lluïa. Sentirem i veurem com brollaven uns versos plens de color.

  Contractació
 • Els homes han parlat en versos sempre

  Per commemorar el centenari de Joan Fuster, volem recuperar la seva faceta de poeta, una cara poc coneguda del gran prosista valencià però que, segurament, fou la seva vocació més sentida. Per això fem un repàs de la seva poètica, plena d’amor i d’idees, irònica i contundent, sensible i justa. Un recital on Josep Pedrals fa lluir el seu accent valencià i la seva traça dient versos.

  Contractació
 • Poesia en pijama

  Què és?

  Es tracta d’un recital on el poeta rep el públic en pijama i des del llit, tal com rebia les visites Víctor Català en la seva vellesa, i es dedica a dir-los, cantar-los i ballar-los tot un repertori de versos i reflexions que omplen el catre i s’enfilen per les parets fins que omplen del tot l’estança.

  Qui el fa?

  El poeta i recitador Josep Pedrals, que parteix de les seva extensa experiència horitzontal entre llençols, flassades, edredons i cobrellits, espais on ha dormit, ha jugat, s’hi ha perdut, ha llegit, ha escrit, s’hi ha recreat… Quantes hores hi passem cada dia, al llit?

  On es fa?

  Idealment, en una suite d’hotel o en una habitació privada que tinguin un mínim espai per encabir el públic. Com que és recomanable posar-hi cadires, l’aforament dependrà de la capacitat de l’habitació.

  Quant dura?

  Un passi dura 20 minuts. Se’n poden fer diversos.

  Contractació
 • És un dir

  En aquest recital, plantejat al voltant del mateix fet de recitar, Josep Pedrals ens proposa algunes preguntes.

  Ja sabem que les paraules se les endú el vent, però: on se les endú? Les arrossega? Es van barrejant les unes amb les altres o són destriables enmig de les ràfegues? Queden esvaïdes o segueixen sonant nítides? Hi ha algun racó de món on s’acumulin totes les paraules, arremolinades? Es produirà un tornado de paraules? Segueixen algun moviment cíclic, les paraules en el vent? Poden tornar al lloc on han estat originades? T’empassaràs el que has dit encara que no vulguis?

  El poeta Pedrals es deixa anar i fa una selecció aleatòria de poemes seguint les reaccions del públic i l’instint de qui porta més de 25 anys dient poesia. Un atac de llibertat que sempre qualla en una bona estona de pensar, emocionar-se i embadalir-s’hi. Deixeu-li fer, que sap el que es fa.

  Contractació
 • El crit i el criteri

  Joan Triadú va aplegar, l’any 2003, un recull de poemes titulat “100 poesies catalanes que cal conèixer”. En Josep Pedrals l’ha repassat ben repassat i certificarà si realment coneixem o no tot aquest repertori posant-nos-el al davant amb aplom i gràcia, a la recerca de l’arrel expressiva dels poemes (el crit que els va fer néixer) i dels motius que van portar Triadú a fer la selecció (el criteri que els va reunir).

  Contractació